film izle

Малки художници рисуваха с цветовете на лятото в библиотеката

bibl2Пълна зала малки художници днес рисуваха с цветовете на лятото в Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ – Плевен. Седмото издание на дългоочакваната лятна инициатива „През юли в Игротеката“ стартира във вторник, а днес в арт студиото „Лято в цветове“ под вещото ръководство на художника Ралица Петрова малките почитатели на изкуството с пастели, четки и боички се запознаха с различни техники за рисуване и най-вече се забавляваха над белите листи, като накрая подредиха своя изложба. Най-добрите 10 рисунки получиха и награди.

bibl12

bibl4

В летния университет, който се провежда всеки вторник и четвъртък от 13,30 до 15,00 часа, под вещото ръководство на специалисти, предстоят интересни теми. Интерактивното занимание по български език с лектор Деница Горанова „Точка, точка, запетая – кривописаници, правописаници“, чрез занимателни игри и тестове, ще помогне на децата да обогатят своите езикови умения. IT-литературното предизвикателство „Бъди Сървайвър в морето Информация“, с ментор Диана Димитрова, със забавните си занимания и работа в екип ще мотивира участниците да работят целенасочено за изграждането на информационната си грамотност, да търсят, намират и ползват информация от различни източници. Приятелите на английския език активно ще се включат в интерактивното занимание „English with Joy – At the Library Enjoy“ c лектор Лилия Дамянова. Мултимедийните езикови игри, забавните кръстословици и културологичните състезания са не само интересни, но и полезни за развитието на чуждоезиковите им умения и компетенции. За почитателите на седмото изкуство – киното, са подготвени две детски кинолектории с хитови заглавия на филмовия гигант „20th Century Fox“. В психологическия калейдоскоп „Агресията е гняв – усмихни се“, с ментор Анелия Савчева, чрез интерактивни игри за изграждане на доверие, техники за справяне с гнева и начините за овладяване на агресията ще се помогне на децата да открият емпатията като основно отношение към другите. С хепънинг „Наше лято“ и с много забавления пред библиотеката ще се закрие Детско лято 2016. Ще се разиграят забавни спортни игри. Откритата сцена „Талантино“ ще даде възможност на желаещите деца да изявят творческите си умения на певци, танцьори и артисти, а в конкурса „Мис и Мистър Карнавал“ те ще представят свои любими приказни герои.

Тази година инициативата на библиотеката се организира с финансовата подкрепа на Община Плевен по проект, спечелил одобрение за финансиране със средства по раздел 3 на Културния календар.

bibl10

bibl3

bibl1

bibl

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация