film izle

Вариант 3 се падна на изпита по химия в Медицинския университет в Плевен

muВариант 3 измежду изготвените предварително пет варианта на тестове за изпита по химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ в МУ – Плевен, се падна днес. На тегленето присъстваха зам.-ректорът по учебната дейност проф. М. Александрова, деканът на Факултет „Медицина” проф. д-р А. Аспарухов, председателят на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова, председателят на Техническата комисия г-жа Виржиния Лазарова, родители и журналисти.
Точно в 7.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората бе изтеглен вариантът на изпита по химия от кандидат-студентката Цветомира Вълчанова от Плевен.

mu1

Тя бе избрана на произволен принцип от родител на кандидат – студент. Също от кандидат-студенти в залата бяха изтеглени и 4 логически задачи – по две от органична и неорганична химия, които са втората част от изпита. Преди това пред погледа на родители и журналисти бе отворена касата, в която се съхраняваха петте варианта на изпита по химия.

mu5
712 са кандидат-студентите, които са се явили на изпита по химия днес. Тези, които се представят зле и не успеят да се класират и запишат в специалностите „Медицина“ или „Фармация“ могат да подадат документи за явяване на тест по биология за класиране за 8-те бакалавърски специалности във факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и в Медицинския колеж. Тестът по биология е на 27 юли, като документи за явяване могат да се подават в периода от 20 до 23 юли. Освен чрез теста, кандидатите имат възможност да кандидатстват и само с оценката от матура по биология.

mu4

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация