film izle

Спартански поздрави младите медалисти Нора Рашева и Янислав Данчовски

oper2С поздрав към двамата млади медалисти, които в последните седмици прославиха Плевен с постигнатите успехи, започна днешната оперативка на ръководството на Община Плевен. Кметът Георг Спартански приветства 8-годишната състезателка на СКШ „Плевен ХХІ” Нора Рашева, която донесе за България бронзов медал от Европейското първенство по шахмат в Чехия, и 19-годишния Янислав Данчовски, вече бивш възпитаник на МГ „Гео Милев“- Плевен, спечелил бронзов медал на Олимпиада по химия в Грузия.
Малката Нора Рашева сподели, че се е чувствала по-скоро на почивка, отколкото на шампионат. Пред 8-годишното момиченце стоят още много състезания, като най-важното от тях за тази година е Световното първенство по шахмат в Грузия, което ще се проведе от 18 до 31 октомври. Нейният треньор Христинка Илиева благодари на Община Плевен за оказаната финансова помощ за заминаването и явяването на първенството. Тя заяви, че ще се готвят много усилено и се надяват на нов медал, въпреки огромната конкуренция. Очаква се да се явят над 100 момичета до 8-годишна възраст.
Янислав Данчовски, който завоюва бронзов медал на 48-ата Международна олимпиада по химия сред участници от над 80 държави категорично заяви, че ще остане в България. Дори след завършване на висшето си образование в София смята да се върне в Плевен, да развива таланта си, да работи и създаде семейство тук.
Химията е трудна наука, която не е за всеки, затова има нужда от кадри и се надявам на една успешна реализация именно в родния град, категоричен бе Янислав.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация