Силно плевенско участие на възстановката на връх Шипка

DSCF9915-1И тази година представители от Регионалния клон в Плевен на Национално дружество „Традиция” взеха участие в историческата възстановка на епохалните боеве преди 139 години на връх Шипка, съобщи Милен Първанов от дружеството. Плевенските патриоти отдадоха почит и взеха участие в пресъздаването на решителните боеве на връх Шипка, състояли се на 21-26 август 1877 г. Регионалният клон в Плевен към Национално дружество „Традиция“ наброява 20 души и те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие.

DSCF9885

Общият брой на доброволците взели участие във възстановката, състояла се на 27 август 2016 г. на връх „Шипка“, наброяваше над 250 души  – представители от Регионалните клубове на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна.

DSCF9930 (1)

Родолюбците от дружеството се стремят чрез историческите възстановки и инициативите които реализират да популяризират самобитността и културата ни, да повдигнат самочувствието и гордостта на българина и вдъхнат сила и надежда за бъдещето.

DSCF9843

 

 

%d bloggers like this: