Богата програма на тържествата за празника на Белене

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбластният управител на Област Плевен Ралица Добрева и народният представител Владислав Николов бяха гости на тържествата по повод отбелязването на 52 години от обявяването на Белене за град вчера, съобщиха от администрацията. Празникът уважиха още делегация от побратимения италиански град Вигонца, кметовете на общините Никопол и Свищов, командирът на 55 Инженерна бригада, представители на православното и католическо духовенство и др.

Пред препълнения с хора градски площад кметът на града Милен Дулев отправи своите поздрави за празника и пое ангажимент да продължава целенасочената си работа в посока на развитието и доброто бъдеще на Белене и неговите жители.

Председателят на 43 НС Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес по повод празника на Белене. Нейните сърдечни поздрави към всички беленчани за здраве и благополучие бяха прочетени на откриването на тържествата.

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева също се обърна към жителите на града. Тя акцентира върху близо 10 вековната история на населеното място и значимостта и потенциала за развитие на града, оценени още от римско време. „Белене заслужава и може да бъде напред в класацията на бързо развиващите се градове по поречието на Дунава и волята за това е обща – както на ръководството на Общината, така и на всички граждани”, каза Областният управител на Плевен. По думите й това е формулата, която води към сигурен успех.

Народният представител Владислав Николов посочи, че Белене уверено върви по пътя на своето динамично, европейско развитие, следвайки няколко паралелни линии – насърчаване на икономическите и предприемаческите инициативи, изграждане на имидж на културна и туристическа дестинация и грижа за младите хора. „Пожелавам на всички едно – доволни и щастливи граждани, защото няма по-сигурен знак за успешното развитие на един град от добруването на неговите жители! Бъдете здрави и всички заедно трябва да работим за превръщането на Белене във водещ крайдунавски град!”, каза народният представител Владислав Николов.

Спазена бе традицията и стипендията от кмета на Вигонца бе връчена на изявена ученичка от училище „Пейо Яворов” – Белене.

Тържествата продължиха с концертна програма на местни танцови и певчески състави.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: