Четирима плевенски учители с награди от национален семинар в Камчия

kam1В СОК „Камчия” се проведе Третият национален семинар „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. От Плевен участие в семинара взеха четирима учители, които бяха класирани в конкурса „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“ и получиха награди в следните категории:
Специална награда на председателя на Синдиката на българските учители:
Хризантема Йорданова Стефанова, ст. учител в ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен: „Извънкласните дейности – проекти и други инициативи”;
Ваня Иванова Банчева-Георгиева, гл. учител в ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Плевен: „Работа по проекти”;
Ралица Костадинова Георгиева – ресурсен учител в Ресурсен център Плевен: „Педагогическият ми опит в извънкласната дейност при деца с интелектуални затруднения”.
Секция на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация:
Белла Константинова Хараламбова, ст. учител по музика в НУИ „Панайот Пипков”, гр. Плевен: „За по-справедлив и хуманен свят – мотивация, иновации, духовност”- есе.

kam4
От 1 до 5 септември в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ се проведе Национален семинар за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. Форумът се организира ежегодно от Синдиката на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България“ и СОК „Камчия“, под патронажа на МОН. Събитието е част от дългогодишния проект на Фондация „Устойчиво развитие за България“ „Училище на бъдещето“, който има за цел да съдейства за повишаване на квалификацията и уменията на преподавателите, обмяната на опит и положителни практики в българската образователна система.
Официалното откриване бе на 1 септември, в 15,30 ч. в зала „Москва“ на хотел „Лонгоз“ в СОК „Камчия“. На него присъстваха д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ и изпълнителен директор на СОК „Камчия“ и др.
По време на конференцията бяха коментирани извънучилищните и извънкласните форми в контекста на новия Закон за предучилищното и училищното образование, бяха представени и дискутирани най-интересните и иновативни извънкласни и извънучилищни дейности.

kam2
Участниците обобщиха и обмениха добрия педагогически опит, изразиха лична позиция и предложиха авторски решения на поставените проблеми. Те участваха и в творчески работилници „За четенето“, „Хайде на хорото” и в кръгла маса на тема: „Изкуство в образованието”. Запознаха се с богатата база и опит, който СОК «Камчия» и Средното училище «Юрий Гагарин» имат в областта на образованието, извънкласните форми и работата с деца. Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ бе подготвил и богата културна програма за участниците в конференцията.
Отличените в Международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2016” бяха наградени на 4 септември. Учителите, призьори в престижниа конкурс, получиха награди от Синдиката на българските учители, Министерството на образованието и науката, Софийския университет „Св. Климент Охридски“и издателствата“Изкуство“ и „Анубис“. Церемонията по награждаването, в която всеки учител получи лично своето отличие, бе кулминацията на конференцията.
Гостите на „Камчия“ тръгнаха към своите училища заредени с нови идеи и енергия за успешна нова учебна година, с желание за нови срещи и продължаване на общуването.

kam3

Информация и снимки: Хризантема Йорданова

5 thoughts on “Четирима плевенски учители с награди от национален семинар в Камчия

 • 7 септември, 2016 г. в 08:11
  Permalink

  Браво на плевенските даскали!

 • 6 септември, 2016 г. в 20:50
  Permalink

  Поздравления за г-жа Ралица Георгива и г-жа Хризантема Йорданова! Нека винаги има учители като вас и дано бъдете оценени подобаващо!

 • 6 септември, 2016 г. в 19:05
  Permalink

  Поздравления на всички плевенски учители,най-вече на Ралица Георгиева, с пожелание за нови творчески успехи и през новата учебна година!

 • 6 септември, 2016 г. в 18:34
  Permalink

  Нека да погледнем и в областта…Старши учител по Изобразително изкуство от СУ „Д-р Петър Берон“- гр. Червен бряг Николай Гърков спечели Трета награда и парична премия за разработка по темата СИП Изобразително изкуство в категорията 1 – 12 клас,на същия Национален семинар. В малкия град никой няма да публикува на Областно ниво, защото това не е лоша новина…

 • 6 септември, 2016 г. в 15:27
  Permalink

  Браво,заслужено награден труд.Ралица Георгиева познавам от РЦ гр. Плевен-млада,амбициозна ,взискателна с борбен дух към новостите.Докога посредствени и кадърни ще бъдат под един знаменател при заплащане.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: