Спартански: Ще има закриване на училища

spartanski-smet„Ще има закриване на училища. Това са тежки, но оздравителни решения, които ръководството на общината трябва да вземе“. Това заяви днес кметът Георг Спартански по повод големия брой искания от училища за дофинансиране на маломерни паралелки. По думите му всяко второ школо е отправило подобно искане към Общинския съвет.

„Става дума за хиляди левове, които няма от къде да ги извадим в това време на годината. Знаете, че бюджетът се гласува януари месец.“, допълни той. Според него закриването на някои училища и преместването на деца в други ще доведе до повишаване на качеството на образованието.

5 thoughts on “Спартански: Ще има закриване на училища

 • 8 септември, 2016 г. в 21:07
  Permalink

  Сетила се Мара да се побара.

 • 8 септември, 2016 г. в 13:09
  Permalink

  И старческите домове да се ликвидират! Щом старците имат по 5,10, 20 бона за изнудвачи, значи никак не са бедни и за жалене! Да плащат за грижи,защото 95% от всички имоти и влогове са тяхна собственост!

 • 8 септември, 2016 г. в 13:05
  Permalink

  Закривайте всички училища, домове и детски градини! Който има нужда от подобни да плаща! Ай стига ви е хрантутила държавата! И без това фабрикуваме неграмотници!

 • 8 септември, 2016 г. в 12:21
  Permalink

  Това е пътят. Докога ще даваме по осем хиляди лева за училище „Вапцаров“, за да вози деца от Буковлък, вместо да бъде закрито и петдесетте деца да отидат в „Стоян Заимов“. А ЛВТ,ТХВП и Млякото с пое една паралелка трябва да се върнат там, където дойдоха в общо училище

 • 8 септември, 2016 г. в 07:03
  Permalink

  Браво. След това и детските градини. Но защо не се разкриват старчески домове?

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: