film izle
16 септември 2016, 19:45 няма коментари

Джаз с четки и бои в новите творчески провокации на Хъкъла

hakalaСамостоятелна изложба с 38 платна, рисувани през последната година, показва Валентин Асенов – Хъкъла в Арт център Плевен. „Уважаеми гости, приятели, почитатели – гледайте внимателно платната на Хъкъла, защото той ви е приготвил пир за очите и занимавка за въображението. Търсете и ще откриете. И купувайте!“, обърна се към многобройните гости на откриването днес галеристката Светла Тончева. От името на Община Плевен авторът беше поздравен от зам.-кмета Тодор Еленков.

art1

Въпреки че тази година навършва 55, Хъкъла не смята, че изложбата е юбилейна. Такава той направи преди пет години в галерия „Илия Бешков”. Показва предимно нови работи от последната година, в които формата е по-изчистена, а цветът – укротен и не толкова експресивен.

art4

Надявам се работите ми да въздействат, хората да откриват различни неща в абстракцията и всеки да усети какво съм искал да кажа аз и какви чувства съм вложил, сподели творецът.

art3

art2

Какво е за него изкуството и как рисува? Радост, когато се получи една работа или изненада от това, което се е получило. Сяда пред платното с композиционна идея, която после започвам да я разработвам. Нещо като джазимпровизация с четка и бои.

art9

art8

art7

art6

art5

art11

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация