Плевенчанките Борислава и Адриана Ганеви със злато от Световното по шотокан карате-до

borislava-i-adriana-ganevi_24th-world-shotokan-karate-do-championship_bulgaria_burgas-1Плевенчанките Борислава и Адриана Ганеви грабнаха златни медали от Световното първенство по шотокан карате-до. Българският национален отбор спечели общо осем златни медала, сред които пет от индивидуални единоборства и три от отборни.

От 7 до 9 октомври България бе домакин на 24-то SKDUN световно първенство по шотокан карате-до и 9-та Световна Кохай купа с участници от 45 държави. Представянето на България специално при отборните съревнования предизвика истински фурор в залата на бургаската спортна зала, защото за първи път в историята на шотокан карате-до един национален отбор печели всичките общо три отборни състезания.

Международното състезание се проведе в спортна зала „Младост“ в Бургас, където над 1300 състезатели от 4 континента мериха сили. България бе представена от 70 участници, сред които мъже, жени и юноши. Те се състезаваха три пълни дни на 7 татамита при огромен интерес с много гости от цялата страна и с не по-малко международно присъствие. Зрителите в залата активно подкрепяха своите сънародници.

Паралелно с първенството се проведе и технически-съдийски семинар, който се осъществи под ръководството на техническата и съдийска комисии на SKDUN.

Сестри Ганеви за пореден път се представиха блестящо и се класираха на първо място в своите категории. Андриана грабна златото в категория „Жени Оупън“, а Борислава – в категория „Жени + 68 кг“.

borislava-ganeva_24th-world-shotokan-karate-do-championship_bulgaria_burgas-26
Зад успешното представяне на националите ни седи упоритата работа на треньора Димитър Тодоранов, на Александър Славков – председател на федерацията, Лъчезар Ненов – зам.-председател, както и на Георги Георгиев (Джоси) – шеф на спортно-техническата комисия.

Ето и пълното класиране на българските медалисти по категории:

  1. Андриана Ганева – Категория „Жени Оупън“
  2. Любомир Нецов – Категория „Мъже Оупън“
  3. Емануил Димитров – Категория „Мъже до 84 кг“
  4. Тодор Събев – Категория „Мъже до 67 кг“
  5. Борислава Ганева – Категория „Жени + 68 кг“

24th-world-shotokan-karate-do-championship_bulgaria_burgas-2

24th-world-shotokan-karate-do-championship_bulgaria_burgas-3

todor-subev_24th-world-shotokan-karate-do-championship_bulgaria_burgas-24

 

 

%d bloggers like this: