film izle

За подправките и прозрачността

sesia-27-10-3По доста необичаен и екзотичен начин започна днешната сесия на Общинския съвет в Плевен, предварителният дневен ред на която включваше 27 точки. Кметът Георг Спартански размаха пред очите на изумените старейшини две връзки девесил, които според него илюстрират нередности при доставката на храни в детска градина. Той се позова на подаден сигнал от граждани. Кметът показа една тънка връзка с девесил, доставена в детска градина срещу цената от 41 стотинки. В същото време около 4 пъти по-голяма връзка на пазара върви по 50 стотинки за брой.

„Проверките продължават, компромиси с доставките, с парите на данъкоплатеца е абсолютно недопустимо да се правят. Всяко длъжностно лице, което приема такива доставки и не сигнализира за количеството и качеството, което очевидно се разминава със стандарта, ще има неприятности”, обяви градоначалникът.

„Подкрепям кмета в начинанието да се прекрати пилеенето на пари, които всъщност са парите на плевенските данъкоплатци”, удари рамо на идеята и председателят на ОбС Мартин Митев.

Кметът Георг Спартански обаче не пожела да повдигне завесата и да уточни за коя детска градина става въпрос и кой точно е подал сигнала за нередностите. Което изглежда странно на фона на иначе постоянното говорене и очакване за прозрачност в работата на общинската администрация и на ОбС. Иначе темата за некачествените храни в детските градини се върти в медийното пространство от април, когато самият Спартански, получил сигнали от граждани, алармира за нередности и се закани „да хвръкнат глави по веригата и да се оправят нещата“…

има 1 коментар
  1. Деформатор каза:

    Ами нали доставчиците са близки до кмета фирми, като тази на зам. кмета Милев! Какво се прави на ощипан? Това е манипулация и внушение, за да се отклонява вниманието на плевенчани от бруталните му кражби и далавери!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация