БСП – Плевен: Разликата между ген. Румен Радев и Цецка Цачева ще бъде още по-голяма след балотажа

bspp2Обединител на нацията, непартиен кандидат, авторитетен човек, който с думите и действията си успя да привлече избиратели от целия политически спектър – като такъв беше описан днес ген. Румен Радев, който е със смазваща преднина като победител на първия тур на президентските избори. Това се случи днес на пресконференция на ръководството на Общинския съвет на БСП – Плевен.
Разликата между ген. Румен Радев и Цецка Цачева ще бъде още по-голяма след балотажа в неделя в полза на подкрепения от нас кандидат, изразиха очакванията си от ръководството на Общинския съвет на БСП – Плевен. На пресконференцията участие взеха председателят на БСП – Плевен, Свилен Атанасов и заместниците му Ева Маринова, Цветко Цветков, Илиян Йончев и д-р Никодим Нинов.
„Днес няма да споменаваме цифри, резултатът на ген. Радев в нашия град е повече от категоричен. Масово в секциите в града Цецка Цачева е трета, като на второ място гражданите са поставили Красимир Каракачанов. Още на първия тур хората дадоха своя осъзнат вот и чрез него показаха отношението си към кандидата на ГЕРБ“, обяви Свилен Атанасов. Той акцентира върху това, че ген. Радев е успял да събере изключително широка подкрепа. Най-видими са тези резултати в големите секции в града – в „Дружба“ и „Сторгозия“, а Цецка Цачева води в секциите в Буковлък.
Свилен Атанасов описа кандидатката на ГЕРБ като категоричен разединител на нацията. „Цачева е човек, който вече втори мандат в качеството си на председател на Народното събрание не зае позиция нито по отношение на мигрантското нашествие, нито възропта срещу премиера по отношение на орязаните социални придобивки в България, нито пък чухме нейния коментар във връзка с предложението ромските деца да получат стипендия за успех в училище над 3.50“, заяви Атанасов. Той изрази наблюденията си, че в последните дни медиите буквално са узурпирани от министри от отиващото си правителство, които насаждат страхове, че ако Румен Радев бъде избран за президент, България ще попадне в тотална изолация, ще влезе в хиперинфлационна крива или че програмата за саниране ще бъде спряна. „Такива „месии“ вече шетат из кв. „Дружба“ и обясняват на хората, че ако ГЕРБ не спечели на тези избори, програмата за саниране ще се стопира. Не прави чест на Цецка Цачева и хората около нея да размахват плашилото на комунизма – още повече, че самата тя е била партиен секретар, а лидерът на ГЕРБ е бил лоялен член на БКП“, обяви Свилен Атанасов.
„Успехът на ген. Румен Радев се дължи на изключително позитивната кампания, водена от кандидата за президент и неговия щаб. Според нас, точно благодарение на това избирателите повярваха, че могат да живеят спокойно. Резултатите от тези избори показват настроенията на хората за промяна“, коментира Ева Маринова. Пред медиите тя изрази увереност, че ген. Радев ще спечели и на балотажа. Хората разбраха, че това е един честен и почтен човек, който не е обвързан с корпоративни интереси, не участва в бизнес схеми и не представлява статуквото, отбеляза Маринова.
„БСП спечели с това, че заложи на кандидат, който е водещ сред останалите – и като излъчване, и като компетентност. За слабия резултат на ГЕРБ тук хората от управляващата партия сами могат да посочат конкретни причини и ще си направят изводите за втория тур“, заяви Илиян Йончев. Той допълни, че БСП ще продължи да води позитивна кампания и призова плевенчани да гласуват за ген. Румен Радев – новото лице и естествения лидер на България.
Цветко Цветков изрази благодарност към всички, подкрепили кандидатурата на ген. Радев и сподели, че социалистите в Плевен правят всичко възможно да увеличат подкрепата за него. Обръщаме се към всички леви и патриотично настроени граждани на Плевен, които гласуваха за други кандидати на първия тур, да подкрепят ген. Радев, апелира Цветков.

%d bloggers like this: