Осигурена е охраната на реда и на избирателните секции за балотажа

policaiВ ОДМВР – Плевен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите на територията на област Плевен по време и след приключване на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България на 13 ноември 2016 година.
Около 518 служители от ОДМВР – Плевен, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, Жандармерия и Гранична полиция ще бъдат пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и мероприятията, свързани с вота. Те ще осъществяват охрана на всички избирателни секции в областта.
Външната охрана на местата за гласуване и изборните книжа ще бъде поета от служителите на МВР в 18:00 часа на 12 ноември 2016 г., след запечатването на изборните секции и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в Районната избирателна комисия на 13 ноември 2016 година.

НАПОМНЯМЕ, че в изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

Служители на ОДМВР – Плевен ще осигуряват безопасността при транспортиране на бюлетините до местата за съхранение и предаване на изборната документация на секционните избирателни комисии и бюра. С полицейска охрана ще бъдат обезпечени и МПС, превозващи бюлетините и протоколите до РИК след приключване на изборния ден.

%d bloggers like this: