film izle

РИК – Плевен: Сините балони, раздавани на „Сладкото хоро“, не са агитация

img_1058РИК – Плевен, отхвърли като неоснователен сигнал от Диана Ботева за предизборна агитация на инициативата „Сладко хоро“ в центъра на Плевен. Сини балони полетяха в небето над Плевен вчера по обед. На мероприятието Даниела Илиева, председател на Асоциация „Диабет“ – Плевен, обясни, че синият цвят е цветът на надеждата; че сините балони, които полетяха в небето в края на инициативата, са символ на диабета и усилията на всички от диабетната общност в информационната кампания и борбата с хроничното заболяване.

img_1051Ето какво пише в решението на РИК от вчера, 12.11.2016 г.:

Постъпил е сигнал от  Диана Атанасова Ботева – Танева, упълномощен представител на Инициативен комитет за издигане на Румен Радев  и Илияна Йотова, като независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката в изборите на 06.11.2016г, заведен в  с вх.№502 от 12.11.2016., в който се посочва, че от 10.30 часа на пл. „Възраждане” в центъра на гр. Плевен по време на мероприятие по повод Световен ден за борба с диабета – 14 ноември, се раздават балони със син цвят, характерен за ПП „ГЕРБ”, чийто кандидат за президент на Република България ще участва в балотажа на 13.11.2016 г. Според подалата сигнала, изнесеното представлява сериозно нарушение на разписаното в Изборния кодекс и имало характер на агитационни материали в деня за размисъл.

Прави искане РИК – Плевен, да извърши своевременно съответните проверки и да се разпореди за незаконно разположените агитационни материали.

След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в подадения сигнал, РИК – Плевен, намира, че следва да бъде оставен без уважение като неоснователен, поради това, че не е установено нарушение на разпоредбата на чл. 183 от ИК, тъй като не  съдържат елементи на агитационен материал.

Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.17, във връзка с чл.183 от ИК, Районна избирателна комисия – Плевен реши: Отхвърля като неоснователен подадения сигнал от Диана Атанасова Ботева – Танева, упълномощен представител на Инициативен комитет за издигане на Румен Радев  и Илияна Йотова, като независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката в изборите на 06.11.2016г.

Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация