film izle

Предколедно пътешествие във фантастичния свят на Стефан Кръстев

stefНяма граница човешката фантазия, но някои фантазии са повече от човешки…

Доказателство за това са книгите на плевенския автор Стефан Кръстев. Кои са героите в тях, как се е стигнало до заплетените сюжети и какво е общото между Стефан и Стивън Крос, това разбраха почитателите на фантастичната литература вчера в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Там Стефан Кръстев направи ретроспективна разходка в творчеството си, разказвайки любопитни подробности около създаването на няколко свои хартиени и електронни книги – романите „Ромфея“, „Баркодът на Сизиф“, фентъзи сагата „Ням свят“ и други фантастични книги. Откъси от тях прочете редакторът им Илиана Цировска.

stef5

А след това представянето прерасна в интересен разговор с читателите. Всяка закупена книга беше придружена с подарък – в духа на Коледа. Най-малкият читател – Искрен, с вълнение очакваше да се потопи в света на „Ромфея“ и обеща да опита да създаде свои фантастични светове.

stef17

Доц. Радка Гайдарова – психиатърът, който издаде три книги с истински човешки истории, подчерта, че Стефан има таланта да потъва в най-дълбоките дерби на човешката душа. Но книгите му не са за всеки, а само за онези, които са достатъчно подготвени за многопластовите и философски сюжети в тях.

stef15

На 17 декември Стефан Кръстев ще се срещне със свои читатели на Панаира на книгата в НДК в София, научихме от автора. Той ще бъде от 13 до 15 часа на щанд 431 (издателство „Монт“), за да разкаже на живо за Платония, „Ферма за лица“, „Ромфея“ и други интересни неща.

stef11

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация