„ИДА-ВЕТ“ – най-модерната ветеринарна клиника в Северна България, отвори врати днес в Плевен

vet2С водосвет днес беше открита най-модерната ветеринарна клиника в Северна България – „ИДА-ВЕТ”. С родопски звуци Фолклорна формация „Орфикус” от Смолян, постави началото на тържеството, на което присъстваха зам.-кметът на Община Плевен Милен Яков, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, приятели и пациенти на лечебното заведение за домашни любимци

vet6

Управителят на клиниката д-р Ивайло Илиев благодари на всички, уважили тържеството. Днес е изключително важен ден за мен, тъй като на 14 декември честваме празника на ветеринарния специалист, а освен това след 14 години от създаването на „ИДА – ВЕТ“ и две години строеж вече имаме нова база, подчерта той и благодари на целия екип на клиниката, който е изключително натоварен, но е подготвен и психически, и физически да приема ежедневните предизвикателства, както и на всички спомоществователи, благодарение на които мащабният проект е добил своята реализация.

vet7

Ветеринарна клиника „ИДА – ВЕТ“ е с 714 кв. м разгъната застроена площ и е разположена на парцел от 1,2 дка. За навременна профилактика, точна диагностика, прецизна терапия и хирургия клиниката с напълно ново съвременно оборудване, четири приемни кабинета, спешен кабинет, лаборатории, ехограф, дигитален рентген – единствен в Северна България, операционна зала с прилежащ стационар за едри и дребни животни.

vet13

vet10

В лабораторията в спешната приемна резултатите от кръвна проба са готови за 8 минути по 12 показателя, което дава възможност да се постави бързо точна диагноза. В клиниката е и единственият в Северна България дигитален рентген, данните от който могат да се консултират със специалисти от цял свят до 10 минути.

vet20

За удобството на клиенти и пациенти във ветеринарната клиника функционират още хотел за настаняване на общо 28 кучета и котки, проектиран и функциониращ с независимо отопление и вентилация; зоомагазин, предлагащ богат асортимент от артикули, храни и аксесоари за домашни любимци и други животни; ветеринарна аптека, предлагаща форми и медикаменти за животни, както и функционален и модерно оборудван фризьорски салон.

vet16

vet18

vet19

Сградата е проектирана по начин, по който болните и здрави животни не се срещат, за да се предотврати евентуално заразяване, а домашните любимци имат възможност да излизат на разходка навън в специално създадени за тях пространства.

vet17

Общата инвестиция е на стойност близо 900 000 лева. В момента в клиниката работят 10 човека, шестима от които са лекари, а през следващата седмица предстои назначаването на още трима души персонал.

В стационара има двама пациенти. Единият от тях е бездомен котарак, блъснат от автомобил и докаран по спешност в клиниката. Претърпял е множество манипулации за спасяването на живота му, между които две операции на челюстта. Сега е добре и се възстановява бързо, разказа д-р Илиев. Другият пациент е ловно куче, ранено от глигани по време на лов.

vet15

vet14

vet12

vet8

vet5

vet3

%d bloggers like this: