Изправят на съд мъж, направил опит да изнасили 16-годишно момиче

 

sadebnaРайонна прокуратура – Плевен внесе  в съда обвинителен акт срещу  31-годишен мъж, направил опит да изнасили 16-годишно момиче.

Обвинението срещу Спас Б. е за това, че на 18.09.2016 г. в село в община Долни Дъбник, обл. Плевен, направил опит да се съвкупи с ненавършило осемнадесет години момиче, като го принудил към това със сила, като деянието останало недовършено, поради независещи от дееца причини –  престъпление по чл.152 ал.2 вр. чл. 18  от НК.

Обвиняемият познавал момичето, тъй като живеел на семейни начала със сестра ѝ. На 18.09.2016 г. пострадалата и няколко деца от семейство посетили питейно заведение в селото, като с тях бил и Спас Б.  Около 19.15 ч. в заведението било шумно и пострадалата  отишла до тоалетната, за да проведе телефонен разговор. Под влияние на консумирания алкохол обвиняемият решил да проследи момичето и да го изнасили в тоалетната на заведението. Влязъл след нея и ѝ заявил намеренията си. Момичето  отказало, но въпреки това Спас Б.  свалил анцуга си, сложил си презерватив и започнал да сваля дрехите й, като употребил физическа сила, ударил й шамари и счупил  мобилния й телефон в пода. Тъй като обвиняемият  бил много пиян, момичето успяло да избяга и да се скрие в дома на баба, където разказало за случилото се. Няколко часа по-късно, след като обвиняемият разбрал, че пострадалата се  е скрила  при  баба си отишъл до къщата като носил  малка брадвичка, започнал да хлопа по врата и да отправя обиди и заплахи за саморазправа, като имал агресивно поведение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

%d bloggers like this: