Комедията „Ние никога не се караме“ гостува на плевенска сцена

teДраматичен театър – Търговище, гостува в Плевен с комедията „Ние никога не се караме“ от Валентин Красногоров. Представлението е на 30 януари, от 19 часа, на сцената на ДКТ „Иван Радоев“.
Превод от руски – Добринка Стефанова. Постановка и музикална среда – Владимир Петков. Сценография – Галина Абаджимаринова.

Участват: Васил Драганов, Грета Неделчева, Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Атанас Махнев и Александър Дадов.

Руският автор Валентин Красногоров е създал комедия за многопластовите отношения в съвременното семейство. Пиесата въвежда зрителя в сатирични ситуации, които редуват по странен, но любопитен начин любов с омраза, обожание с ненавист, привързаност с непоносимост, радост със страх.

„Ние никога не се караме“ е пъстра откъм емоции като самия живот. Героите правят невероятни планове и както често се случва, сами попадат в собствените си капани.
Валентин Красногоров е майстор на парадоксите. Той умело създава напрежение от първите минути на действието и държи публиката в това напрежение до края на последната сцена. Трудно е да се предположи изхода на една или друга част от историите му – те са непредсказуеми. С цел да се „отклони“ зрителя от преждевременни „решения“, за да приспи неговата бдителност, авторът често използва елементите на детектива, на комичните ситуации, въвежда напрегнати, драматични сцени, и така умело ги редува, че понякога „щастливият край“ се обръща рязко с рухването на всички надежди. И обратното – от тоталната разруха внезапно разцъфва красиво цвете. И странно нещо – колкото една ситуация е по-невероятна, толкова е по-близо до живота, до нашата действителност. Може би в това се крие успехът на пиесите на Валентин Красногоро.

Представлението е композирано от четири едноактни комедии: Да доживеем до вдругиден, Прелестите на изневярата, Семейни сцени и Ние никога не се караме, в които руският писател Валентин Красногоров ни въвежда в многопластовите взаимоотношения на съвременното семейство, където с много хумор и неприкрита ирония ни разкрива неизбежни препятствия, дори невъзможности за едно безоблачно съвместно семейно съществуване. Сатиричните ситуации редуват по един странен, но любопитен начин любов с омраза, обожание с ненавист, привързаност с непоносимост, радост със страх. Парализиращият страх да не сгрешиш, да не си заподозрян, да не бъдеш обичан.

%d bloggers like this: