Баскетболистите започват годината с гостуване в Стара Загора

basketbol1Днес, 7.01, от 18 часа баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) ще изиграят първата си среща за календарната 2017 година. Възпитаниците на Александър Дяковски гостуват в Стара Загора на „Берое“ в среща от 13-я кръг на НБЛ. Плевенчани изпревариха снежния капан и пристигнаха в Стара Загора още вчера. Александър Дяковски ще може да разчита на оптимален състав за днешния двубой.  След травми в състава на „Спартак“ за срещата се завръщат Милен Дудев и Михаил Танев. Първият бе с изкълчен глезен, а вторият се възстановяваше след операция. Центърът Милован Савич, който игра на инжекции срещу „Ямбол“, също ще бъде в групата на „Спартак“ за мача в Стара Загора. Всички останали са здрави и са готови за двубоя.

Световният спортен букмейкър „Спортингбет“ смята домакините за изявен фаворит. Победа на „Берое“ е оценена на 1,062, а успех на „Спартак“ – 6,50.

“Очаквам тежък мач, защото ще излезем срещу отбор, който няма загуба у дома в лигата през този сезон. Опасността срещу „Берое“ може да дойде отвсякъде. Те разполагат със силни играчи. Вече познаваме добре и последното им ново попълнение Брандис Рос. Не лежим на стари лаври от миналия сезон. Нещата са съвсем различни. Няма да ни бъде никак лесно, но във всеки мач излизаме за победа“ заяви треньорът на „Спартак“ Александър Дяковски.

%d bloggers like this: