Всички екипи на РДПБЗН – Плевен са мобилизирани в помощ на населението

sniagВсички екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Плевен са мобилизирани за оказване на съдействие и помощ на населението от област Плевен в усложнената зимна обстановка. Двама служители с тежка верижна техника са изпратени в помощ на жители на община Тервел, област Добрич. Това съобщават от пресцентъра на плевенската полиция.
При почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Плевен са участвали 61 машини.  Реките, преминаващи през територията на област Плевен, са в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна. Няма опасност от преливане на язовирите на територията на областта.
Селища с нарушено водоснабдяване и електроснабдяване няма.
От 06:00 часа на 5 януари 2017 година до 06:00 часа на 9 януари 2017 година екипите на РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидиране общо на 16 произшествия на територията на област Плевен – три пожара с преки материални загуби, седем пожара без преки материални загуби, четири технически помощи – отстраняване на паднали дървета и клони, спасяване на хора от закъсал лек автомобил и др.
По-характерно произшествие е транспортирането с високо проходим автомобил „Щаер Пух 6х6“ на трима болни на хемодиализа от град Кнежа до МБАЛ Червен бряг.
Със заповед на директора на ГДПБЗН – МВР в помощ на РДПБЗН – Добрич е изпратена тежка верижна техника с двама служители от РСПБЗН – Плевен. От 5 януари 2017 година до момента те участват в спасителни операции, свързани с евакуиране на граждани и изтегляне на закъсали автомобили на територията на община Тервел.