film izle

Убиецът на Влади, Ники и Цвети вече е в България

Сподели
Етикети

temida5Хуриет Сюлейманов, който през май 2014 година уби с автомобила си трима студенти, вече е в България. „Той е пристигнал с редовен полет и вече се намира на територията на Централния софийски затвор”, съобщи Валя Таслакова, майка на младата Цветелина, която почина вследствие на тежката катастрофа, цитирана от Нова телевизия.

Хюриет Сюлейманов беше осъден на 15 години затвор, но успя да избяга от правосъдието и да напусне страната.

През април миналата година той беше обявен за общоевропейско издирване, а в края на юни беше задържан в Германия. Сюлейманов ще излежава присъдата си в Софийския затвор.

Припомняме, че съдът в Щутгарт реши Хуриет Сюлейманов да бъде екстрадиран. До 12 януари 2017 г. трябваше да бъде върнат в България.

На 5 май 2014 г. Сюлейманов погуби в катастрофа край Луковит живота на трима плевенски студенти. Наказанието от 15 години лишаване от свобода, което получи Хуриет е максималното и беше поискано и от прокуратурата. Обвинението настоя още да бъде издадена и европейска заповед за задържането на 30-годишния циганин без шофьорска книжка.

Процесът срещу Хуриет Сюлейманов протече задочно, тъй като още преди първото заседание той наруши мярката си за неотклонение домашен арест и напусна страната като по неофициални данни е бил в Германия. Рецидивистът е имал до момента на тежката катастрофа 12 присъди и 90 регистрации в полицията.

В тежкия пътен инцидент на 5 май 2014 година на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, на 26 юли в болница почина и Цветелина Таслакова. Оцеля единствено Иван Гюмишев, на когото е нанесена средна телесна повреда.

Сюлейманов шофирал мощно БМВ със 110.3 км/час при разрешени не повече от 90, като е бил без причина в насрещната лента за движение.

След катастрофата той избяга и се укри.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация