film izle

„Здравей, това съм аз!“ популяризира помагащите технологии за комуникация чрез поглед

Сподели
Етикети

Информационна кампания “ЗДРАВЕЙ! ТОВА СЪМ АЗ!” ще се проведе в Плевен на 20 и 21 януари 2017 г. – в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова“, ул.“Димитър Константинов“ №2 и в Помощно училище „П. Р. Славейков“, ж. к. ”Сторгозия”.

Събитието има за цел да популяризира помагащите технологии за комуникация чрез поглед. Тези технологии дават възможност на деца и възрастни, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да управляват компютър само с помощта на погледа си и така да общуват и да изразяват себе си.

Събитието включва четири части: 1) семинар; 2) уъркшоп; 3) демонстрации на различни допълващи и алтернативни способи за комуникация; 4) консултации за хора с тежки физически увреждания, техните семейства, специалисти.

В прикачените файлове изпращам подробна информация за събитието и покана.

Участието в събитието (или в част от него) е безплатно, но се изисква предварителна регистрация до 18 януари 2017 г. – използвайте формата за регистрация тук.

Участниците в уъркшопа получават сертификат за участие.

Събитието е част от Националната информационна кампания за популяризиране на помагащи технологии за комуникация чрез поглед “ЗДРАВЕЙ! ТОВА СЪМ АЗ!” на фондация “АСИСТ – Помагащи технологии”.

Кампанията се провежда в седем града в България – София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора. Повече информация и точните дати на събитията в останалите градове може да намерите на сайта на фондация “АСИСТ – Помагащи технологии” – http://assistfoundation.eu.

Важно е информация за събитието да достигне до колкото може повече хора – и такива с тежки физьически увреждания и техните семейства, казва доц. д-р Морис Гринберг, председател на УС Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация