Премиера, оперета и представления за деца и възрастни през февруари в Плевенския театър

„Балада за Георг Хених” по Виктор Пасков е най-новото заглавие в репертоара на плевенския ДКТ „Иван Радоев”. Премиерата на представлението е на 9 и 10 февруари от 19 часа. През месеца то ще се играе още веднъж – на 16 февруари.

Пъстър е февруарският афиш и в останалите дни на най-краткия месец от годината. На 13-и ще се играе „Женитба – едно съвсем невероятно събитие” по Гогол с режисьор Николай Урумов. На 22-и ще гледаме отново „Женско царство” по Ст. Л. Костов с режисьор Ива Николова, а на 27-и – Шекспировата пиеса „Цимбелин” на режисьора Лилия Абаджиева.

Театърът ще е домакин на още две интересни събития. На 3 февруари ще бъде представена книгата на Йонка Илиева „Укротена не докрай”. Началото е 18 часа на сцена „Фоайе”.

Оперетата на Йохан Щраус „Една вечер във Венеция” – спектакъл на Държавен музикален и балетен театър София, ще гледаме на 15 февруари от 19 часа.

За най-малките зрители и този месец ще се играят „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче” – на 8 и на 27 февруари, „Франклин” – на 15 февруари, „Объркана приказка” на 17 февруари и „Куклена фиеста” на 23 февруари. Всички те започват в 18 часа в Камерна зала.

%d bloggers like this: