film izle

„Балада за Георг Хених“ – поредното представление в Плевен със заявка за театрално събитие

Броени дни остават до премиерата на „Балада за Георг Хених” от Виктор Пасков на плевенска сцена – 9 и 10 февруари, 19 часа, Голяма сцена. Всичките ми намерения са на път да се сбъднат и тази постановка да се превърне в театрално събитие, категоричен е режисьорът Крум Филипов. Той предварително заявява, че спектакълът е на европейско ниво, но не е елитарна хрумка. Цялото действие е през погледа на детето, а посланието, което носи е – все още имаме души, разкри още Филипов. Изцяло по сюжета на произведението на Виктор Пасков, но с надграждане на неговия разказ, сюжетът започва баладично, преминавайки в социална комедия от Брехтов мащаб и завършвайки като антична трагедия. Изцяло актьорски спектакъл, което още повече ще разкрие потенциала на екипа. За пръв път на плевенска сцена в „Балада за Георг Хених” ще се изявят Бориса Сарафова и Евелин Костова. На сцената ще видим общо 16 актьори от плевенската трупа. Главните роли – на Георг Хених и на Цар Виктор, са поверени на Христо Домусчиев – Бебо и Кристофър КЕМ.

Ще има хора, на които спектакъла ще хареса, ще има и такива, на които няма да хареса и това е нормално, с предпремиерно притеснение отбелязва Бебо. Актьорът сподели и любопитен факт за плаката на събитието. Снимката е направена от Крис в коридора към репетиционната. Но внушението и символиката й се оказват най-подходящи за илюстрация на „Георг Хених” – светлината, духовността, към която трябва да вървим.

Крис е благодарен на режисьора, че му се е доверил и е поканил един уличен музикант за тази отговорна роля. Но същевременно е убеден, че случайни неща няма. Освен, че е завършил НУИ „П. Пипков” с виола, Крис посещава Театралната студия при ДКТ „Иван Радоев”. „Винаги съм харесвал идеята за звука и картината заедно. И смятам, че за един музикант е важно да бъде артист също толкова, колкото и музикант”, сподели 19-годишният Кристофър.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация