film izle

За тройния убиец беглец – с гняв и недоумение

Сподели
Етикети

Убиецът на плевенските студенти Влади, Цвети и Ники – Хюриет Сюлейманов, е в затвора и там ще бъде „домът“ му през следващите 15 години. Искрено се надявам, че ще е така. И смея да си помечтая даже като по чудо българското правосъдие да го остави за повечко там. Или пък, знае ли човек, може нещо да се случи, сложни времена са, не се знае за утре, камо ли пък за след години…

Недоумение, меко казано, буди цялата история около него. Блъска децата, опитва се да избяга, после да излъже; заловен, пуснат, избягал, скрил се от правосъдието… Добре че в Германия направи поразии, за да го задържат в Щутгарт и екстрадират най-после. Осъден на 15 години затвор, без да се явява в съда.

В Софийския затвор Хюриет проговорил. Макар че според мен няма нито една причина да се дава думата на убиец като него, изгледах и изслушах интервюто. И се вбесих. За пореден път. Причиних си го, защото смятам, че нямаме право да сме безразлични. Опитите му да очерни жертвите със сигурност биха предизвиквали гнева на всеки нормален човек. Тройният убиец беглец: Циганин съм бил, щели да ме трепят… Ако не го чуеш с ушите си от неговите уста, не може да е истина, така си мислиш. Добре, че не показаха лицето му (не искал да го снимат), защото щеше да е изтезание, поне за мен. Избягал, защото го заплашили. Горкият той, страхувал се за живота си… Да го съжалиш направо. И приятелката му дърпали за косите в съда. Е, трудно можеш да си представиш как дами като Галя Горанова и Валя Гетова хващат циганката Албена и дърпат косите й, ама това е друга тема. И лъжите и „версията“ на Хюриет – „тяхната кола стига до мен на 100 метра, отклоняват се от тяхното платно, удрят ме мен, в лявата страна, челно“. Ма това експертизи, вещи лица, свидетели – няма значение. Той си имал версия. Ми дръж си я и до други ден разправяй, че несправедлив бил процесът – и аз така мисля, ама по други причини…

И се чудя, пак: как така циганин си кара скъпата кола (и от къде я има?!) 15 – 16 години без книжка (щото „опитвал съм да изкарам книжка, но нямам 8 клас“; нямал време; „книжката не кара колата“ – вбесяващо, нали?). Как и защо е по улиците с 90 криминални регистрации и 12 присъди, как и защо такъв като него може да се опитва да убива, гази, стреля, напада полицаи? Пази ли го някой? Колко като него се подвизават по улиците? Как и защо е пуснат от ареста – освен за да избяга, както и предупреждаваха родителите на загиналите, и се оказаха прави? Защо три години остава „невидим“ за търсещите го, като през цялото време има информация къде вероятно е той, близки на загиналите деца казват, че Хюриет има два профила в социалните мрежи, активен е и лесно може да бъде проследен, и т.н., и т.н.

Хюриет е убиец на деца. Той уби Влади, Цвети и Ники и осакати Иван за цял живот. Това е истината. Хюриет го отгледа криворазбраната ни демокрация с лигаво правосъдие, и той не е единствен, казва бащата на Влади. Съгласна съм. Случаят е показателен – за много неща. И да, трябва да светне лампичката. И да не гасне.

 

има 1 коментар
  1. Гочо каза:

    На наглия циганин да му спукат гъ…….в затвора, за да се научи,че и България има някакъв ред. Пък после да се оплаче на арменския поп, той ще го разбере…Долен мангал!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация