film izle

Осигурена е охраната на реда и на избирателните секции за вота в неделя

Сподели

Във връзка с предстоящите избори на 26 март 2017 година в ОД МВР-Плевен е изготвен план за дейността на структурите звена в дирекцията за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Плевен и с всички организации, имащи отношение към вота. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в ОИК и Прокуратурата.

В изпълнение на задачите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за народни представители в МВР е открита денонощна линия за сигнали от граждани.

На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg се приемат единствено съобщения, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.
Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението извършват охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортиране на бюлетините.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени или в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети.
При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация