film izle

РИК – Плевен отхвърли сигнал за надзор при гласуването в секция в с. Буковлък

Сподели
Етикети

Около 11 часа днес в РИК – Плевен е постъпил сигнал от Екатерина Каменщик, регистрирана като наблюдател на Асоциация „Прозрачност без граници”, в който се твърди че в секция №206 в с. Буковлък, на територията на ОУ „Св. Климент Охридски”, един от регистрираните представители на политическа партия придружава избирателите и влиза заедно с тях в тъмната стаичка, дава им указания да гласуват за конкретна политическа сила и упражнява надзор при гласуването. Това съобщи на брифинг днес председателят на РИК – Плевен Ярослав Димитров. Той поясни, че в сигнала е направено искане за извършване на незабавна проверка на обстоятелствата, даване на допълнителни указания на СИК за отстраняване на нарушението и периодичен контрол за изпълнението им през целия изборен ден.
След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в подадения сигнал, проверка на място от представители на РИК-Плевен и по данни на председателя на СИК, се установи, че твърденията в сигнала не отговарят на действителното положение, коментира Димитров. Той допълни, че в посочената избирателна секция в с. Буковлък изборният ден протича нормално и без вмешателства от страна на представители на политически партии. Затова РИК – Плевен отхвърля като неоснователен подадения сигнал от Екатерина Каменщик , наблюдател на Асоциация „Прозрачност без граници”, обобщи председателят на комисията.
Избирателната активност до 13 часа е 26,62 %, своето право на глас са упражнили 66 257 избиратели от Плевенска област. Изборният ден върви нормално, няма необичайни случаи, които да сочат към опорочаване на процеса, коментира Ярослав Димитров.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация