film izle

Преференциите тотално разбъркаха плевенските листи

Разпределението на плевенските 9 мандата в 44-тото Народно събрание за сега се очертава в съотношение 3:3:1:1 и един висящ, който зависи от преразпределението на гласовете. Преференциите и този път дадоха отражение на вота в региона, като разместиха тотално партийните листи. Така при БСП само първият – Васил Антонов, запазва мястото си. На мястото на втория – Свилен Атанасов, се качва четвъртият – Стефан Бурджев с 3 311 преференциални гласа, а на трето място отива 10/10 Чавдар Велинов с 3 013 преференции.

При ГЕРБ пренареждането измества Цецка Цачева от избираемата втора позиция и на нейно място се качва четвъртият в листата Владислав Николов с 5 403  преференции. Третото място си запазва Пламен Тачев с 4 533 преференции. Със сигурност влиза водачът Ивайло Московски, който ако стане министър или заеме друг пост в изпълнителната власт, може да позволи на Цачева да влезе в парламента.

При Обединените патриоти втори след Красимир Каракачанов се качва съпартиецът му д-р Калин Поповски, измествайки двама от коалиционните партньори в листата. Но дали ще стане депутат, зависи от разпределението на висящия мандат.

Сигурен депутат в новото народно събрание е и водачът на листата на ДПС Велислава Кръстева.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация