Четири години затвор за рецидивист, извършил грабеж на портфейл

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Окръжна прокуратура – Плевен, 52-годишен рецидивист е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим за извършен грабеж на портфейл на улицата.

Валери М. се призна за виновен за това, че на 17.08.2016 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжки кожен портфейл на стойност 14,70 лв и сума 37 лв, всичко на обща стойност 51,70 лв, от владението на Петко С. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл. 199, ал.1, вр.  чл.198, ал.1 вр.  чл.29 от НК.

На 17.08.2016 г. Валери М. срещнал постадалият в междублоково пространство между улиците „Данаил Попов“ и „Гренадерска“ в гр. Плевен. Заговорил го, като му казал, че се познават, но мъжът отрекъл това. Тогава го помолил да му развали банкнота от 5 лв. В момента, в който пострадалият извадил портфейла си, Валери М. го  издърпал със сила от ръцете му и избягал. Обвиняемият е осъждан, като в момента на това осъждане изтърпява наказание лишаване от свобода в плевенския затвор по друга влязла в сила присъда.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

%d bloggers like this: