film izle

Още един купувач на гласове за изборите застава пред съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите.

Обвинението срещу Юсеин А. /30-годишен/ е за това, че на 25.03.2017 г., в село Мечка, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, дал на двама мъже от селото – на 73 и на 30 години, по 20 лв. с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 26.03.2017 година избори за 44-то Народно събрание в полза на определена политическа партия – престъпление по чл. 167, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

На 25.03.2017 г. обвиняемият позвънил на телефонния номер на по-младия мъж, като пожелал да се срещне с него и баща му. Десетина минути по-късно пристигнал в дома им и им дал агитационен материал /флаер/ на политическа партия и сумата от 40 лева, като ги уговорил да гласуват за „нашите хора” с определена бюлетина.

На 26.03.216 г. 30-годишният мъж посетил избирателна секция в село Мечка. Пред същата бил пресрещнат от обвиняемият, който му казал да снима с мобилният си телефон бюлетината, след отразяване на неговия вот. Мъжът снимал бюлетината след отбелязването, а след като излязъл, показал снимката на обвиняемия. Това било забелязано от свидетели той уведомил служител при РУ-Пордим, който охранявал избирателна секция.

Предстои разглеждане на делото от съда.

Припомняме, че четирима мъже вече са осъдени по бързи производства за купуване на гласове в с. Крушовица.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация