film izle

Четирима са осъдени по бързи производства за купуване на гласове в с. Крушовица

След одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура – Плевен, по бързи производства, четирима мъже са осъдени за престъпление против политическите права на гражданите – престъпление по чл. 167, ал. ІІ вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Красимир Стоянов от с. Горни Дъбник се призна за виновен за това, че на 24.03.2017 г. в с. Крушовица, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, предложил и дал на други лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право  на проведените  на 26.03.2017 г. избори за 44-то Народно събрание в полза на определена политическа партия /дал на двама по 30 лева и на двама по 60 лв./. Осъден е на лишаване от свобода за срок от седем месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване и му е наложено наказание лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност – а именно право да заема изборна длъжност за срок от три години.

Юксел Асков се призна за виновен за това, че през периода 24–25.03.2017 г., в с. Крушовица, при условията на продължавано престъпление, дал на други лица имотна облага с цел да ги склони да  упражнят  избирателното си право  на проведените  на 26.03.2017 г. избори за 44-то Народно събрание в полза на  определена политическа партия /дал на четири лица сумата по 30 лева./ Осъден е на лишаване от свобода за срок от единадесет месеца, като на основание чл. 66 от НК изтърпяването на така определеното наказание е отложено с изпитателен срок от три години. Същият е осъден и на лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от три години.

Захари Маринов се призна за виновен за това, че на 24.03.2017 г., в с. Крушовица,  при условията на продължавано престъпление, дал на други лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят  избирателното си право  на проведените  на 26.03.2017 година избори за 44-то Народно събрание в полза на определена политическа партия, като дал на две лица по 30 лева, на други две лица по 90 лева и на 1 лице – 100 лева, с цел да склонят свои близки да упражнят  избирателното си право в полза на определена политическа партия. Осъден е на лишаване от свобода за срок от единадесет месеца, като на основание чл. 66 от НК изтърпяването на така определеното наказание е отложено с изпитателен срок от три години. Същият е осъден и на лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от три години.

Шибил М. е осъден на същото наказание за това, че през за периода 24–25.03.2017 г., в село Крушовица, при условията на продължавано престъпление, дал на други лица имотна облага с цел да ги склони да  упражнят избирателното си право на проведените на 26.03.2017 г. избори за 44-то Народно събрание в полза на определена политическа партия, като дал на четири лица общо 210 лева.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация