film izle

Мъж, купувал гласове за изборите, е осъден по обвинение на Районна прокуратура – Плевен

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура (РП) – Плевен 30-годишен мъж е осъден по бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите. Наложеното наказание е 11 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок. Това съобщават от РП-Плевен.

Юсеин А. се призна за виновен за това, че на 25.03.2017 г., в село Мечка, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, дал на други лица  /дал на мъж на 73 година, от същото село  сумата от 20 лева  и на мъж на 30 години  от същото село – сумата от 20 лева/  имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените  на 26.03.2017 година  избори за 44-то Народно събрание в полза на  определена политическа партия –  престъпление по чл. 167, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

На 25.03.2017 г. обвиняемият позвънил на телефонния номер, на единия мъж, като пожелал да се срещне с него и баща му. Десетина минути по-късно пристигнал в домa им и им дал агитационен материал /флаер/ на политическа партия и сумата от по 20 лева, като ги уговорил да гласува за „нашите хора” с определена бюлетина.

На 26.03.216 г. 30-годишният мъж посетил избирателна секция в село Мечка. Пред същата бил пресрещнат от обвиняемия, който му казал да снима с мобилния си телефон бюлетината след отразяване на неговия вот. Мъжът снимал бюлетината след отбелязването, а след като излязъл, показал снимката на обвиняемия. Това било забелязано от свидетел, който уведомил служител при РУ-Пордим, който охранявал избирателна секция.

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация