film izle

Румен Петков: Има възможност изборите да бъдат касирани

Като слаб и лош определи резултата на АБВ на парламентарните избори Румен Петков по време на пресконференция днес в пресклуба на БТА в Плевен. Ние не можем да си затваряме очите през този факт, коментира той.
Петков заяви, че председателят Константин Проданов трябва да бъде подкрепен заради неговия потенциал и този на партията. АБВ започва активна работа с кметовете и общинските съветници по места, които са избрани с наша подкрепа, обяви Петков.
„Обезпокоен съм от начина, по който се водят преговорите за формиране на ново правителство. В тази ситуация може да се стигне до колапса, от който Бойко Борисов излезе чрез подаване на оставката на предишния кабинет“, коментира Румен Петков. АБВ ще инициира дебат за избирателната система, но навременен, а не както досега – при свършен факт, информира Петков.
„Не можем да приемем за нормално участието на партии като ДОСТ и ВОЛЯ в изборния процес. При ДОСТ заради вмешателството на друга държава във вътрешните ни работи, а при партията на Марешки заради начина на регистрация в Софийски градски съд“, коментира Петков. „След структурирането на новото Народно събрание АБВ ще представи своите искания пред всички 240 народни представители. Надяваме се, че ще бъде сезиран Конституционният съд. Не изключвам изборите да бъдат касирани, ако действително имаме институции, които оценяват обективно посегателството върху националната ни сигурност от съседна Турция и участието на ВОЛЯ в изборите, въпреки мнението, че не ни трябва нестабилност, влизайки в процедура по председателството на Европейския съюз. Но стабилността не би следвало да бъде за сметка на закона“, коментира Петков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация