film izle

Поредната присъда за купуване на гласове в Плевенско е за 40-годишна жена

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Плевен, 40-годишна жена е осъдена за престъпление против политическите права на гражданите – престъпление по чл. 167, ал. ІІ вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Аксения К. се призна за виновна за това, че на неустановен ден в периода края на месец февруари до 26.03.2017 г. в с. Горна Митрополия, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, предложила на пет човека, всички от с. Горна Митрополия имотна облага – парична сума /на едно лице –  20 лв., а на останалите – неустановена парична сума/,  за да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на парламентарни избори на 26.03.2017 г.  в полза на определена политическа партия – престъпление по чл. 167, ал. ІІ вр чл. 26, от НК.

Наложено й е наказание шест месеца «лишаване от свобода», като на основание чл. 66 от НК, изпълнението е  отложено с тригодишен изпитателен срок. На същата е наложено и наказание лишаване от право да заема изборни държавни и обществени длъжности за срок от две години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация