film izle

Впечатляващ успех на творческите колективи при ЦРД – Плевен на „Млади таланти 2017”

Сподели
Етикети

Месец април тази година се оказа изключително успешен за всички творчески звена на Центъра за работа с деца (ЦРД) в Плевен.

По инициатива на г-жа Николина Спасова – ВрИД Директор на ЦРД, и с голямото желание на ръководителите и изпълнителите от хор „Звъника”, народния хор и танцовия състав от ансамбъл „Нашенчета” беше създадена организация за участие в IX-то издание на Международния фестивал „Млади таланти 2017”. Представянето на съставите и солистите от ЦПЛР – ЦРД в гр. Плевен беше изключително силно и запомнящо се.

Фестивалът е под егидата на МОН, а основен организатор е Националният дворец на децата в столицата.

Сцените на двореца бяха огласяни в продължение на цяла седмица от талантливи певци, инструменталисти и танцьори от цяла България.

В ателиетата на двореца грееха и се усмихваха прекрасни художествени творби на десетки български деца.

Атмосферата беше много вълнуваща, защото в различните категории /класически хорове и инструменти,класически и модерен балет, вокални групи за забавна музика, народни хорове, народни танци/ се изявиха над 4000 участника.

Авторитетни специалисти в различните области събираха впечатления и правеха своите оценки.

Ето и резултатите:

  • Класически хорове – Грамота и статуетка GRAND PRIX се присъжда на хор „Звъника”
  • Вокални групи за забавна музика – Грамота и статуетка GRAND PRIX- отново се  присъжда на  „Звъника”
  • Индивидуални изпълнители – Биляна Добрева – Грамота за отлично представяне, Маргарет Георгиева – Грамота за много добро представяне
  • Народен хор – Грамота и статуетка за отлично представяне
  • Танцов състав „Нашенчета” – Грамота и статуетка за отлично представяне

Фестивалът завърши с голям концерт в зала №11 на НДК на 29 април, в който участие взеха най-добре представилите се в различните жанрове.

Горди сме, че плевенските деца и художествените ръководители Ваня Делийска, Николина Спасова, Огнян Летов бяха високо оценени и възторжено аплодирани от многобройната публика в НДК. Благодарности за всички, които направиха възможно цялостното представяне на плевенските деца от ЦРД възможно.

Само преди дни децата от народния оркестър с художествен ръководител Йордан Спасов добавиха към колекцията от престижни награди в ЦРД Първа награда от Националния конкурс за млади изпълнители и народни оркестри в гр. Нови пазар.

През май програмата на творческите колективи е много наситена и вярваме, че отново предстоят вълнуващи мигове с нашата публика.

Информацията е на Йорданка Крумова

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация