Детските градини и ясли ще работят през цялото лято

Детските градини и ясли няма да затварят през лятото. Има издадена заповед и няма причини това да не се случва, категорично заяви днес кметът Георг Спартански.

Задължение на директорите на детските градини и ясли е да създадат необходимата организация на работа през летния период за осигуряване на пълноценна и качествена услуга, е отговорът на кмета на Община Плевен Георг Спартански на постъпили въпроси от родители относно затваряне на детските заведения в града през летните месеци.

Родителите са сигнализирали, че са предупредени от педагогическия персонал и от директори, че градините ще затварят през юли и август и няма да приемат децата, за да може персоналът да ползва годишния си отпуск. „Още миналата година съм издал заповед по този въпрос, заповедта не е отменена и трябва да се спазва. Някои стари практики трябва да се преодоляват. Всяка градина, която иска да спре работа, ще трябва да обоснове пред мен конкретно, ясно, точно и подробно защо”, коментира още г-н Спартански. Той беше категоричен, че организацията за използване на отпуските на персонала, както и осигуряването на равен достъп на всяко дете до детското заведение е задължение на директора и се осъществява целогодишно.