film izle

Кениец е тазгодишният победител в Маратон Плевен 2017

Сподели
Етикети

Кениецът Аугустос Кипроно е тазгодишният победител в Маратона на приятелството Плевен 2017. Той успя да пробяга класическата дистанция от 42,2 километра за 2 часа, 30 минути и 4 секунди. След него в същата дисциплина със сребърен медал се нареди шампионът от миналата година Димчо Мицов, а бронзът остана за Любомир Куцаров.

Наградите връчи председателят на Общинския съвет – Плевен Мартин Митев.

При жените в класическия маратон първа е 18-годишната Габриела Красимирова. На второ и трето място се класираха съответно Таня Димитрова и Виолета Тотева.
В дисциплината полумаратон /21,1 километра/ шампионската титла при жените извоюва за трета поредна година Милица Мирчева, която представи България на олимпийските игри в Рио. В същата дистанция при мъжете първото място грабнаха двама състезатели – Йоло Николов и Шабан Мустафа, които финишираха заедно хванати за ръце. След тях на второто място остана Ивайло Каменаров.

Интересна беше и битката между щафетите – 2 по 10,5 километра.
Шампиони в дисциплината станаха Георги Жеков и Пенчо Жеков с време 1 час 20 минути и 31 секунди.
Новата социална кауза, която си поставят организаторите на тазгодишния плевенски маратон, е построяване на рампа за велосипеди, ролери и скейборд. Средствата са от продажба на тениски и аксесоари с логото на спортната проява.
В края на церемонията по награждаването, чрез жребий бяха подарени два специални велосипеда BMW.

В четвъртото издание на престижното състезание се включиха рекорден брой участници – над 550 състезатели от 22 държави. По традиция основни организатори на маратона бяха Община Плевен и клуб „Бегач”.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация