film izle

И ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Плевен стана „синя зона“ – кой реши?

Сподели
Етикети

Улица „Св. св. Кирил и Методий“ от днес е платена зона за паркиране. Знаците са поставени в събота и неделя от двете страни на улицата, като официална информация за включването й в Синя зона засега няма. Не успяхме да намерим в сайта на общината и заповед на кмета или решение на Общинския съвет, с което да е увеличен обхватът на Синя зона. На сайта на „Градска мобилност“ също няма никаква информация. От днес, по наша информация, по разпореждане на Иваница Бояджиева, директор на Центъра за градска мобилност в Плевен, на спрелите неправилно автомобили се поставят скоби. Очакваме официална информация за разширяването на Синята зона в Плевен с включването на улица „Кирил и Методий“, както и на бул. „Русе“, където също има поставени през почивните дни знаци за платено паркиране от дясната страна в посока хотел „Балкан“. В края на лявото платно е обособена велоалея, напълно неизползваема до сега поради плътно наредените спрели автомобили. Днес на велоалеята и по спирките има полицаи.

Днес по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ поставят скоби

Припомняме, че на 28 януари 2016 година на сесия на Общинския съвет беше избрана Комисия за изготвяне на проект на решение за промяна обхвата на обособените зони за платено паркиране – Синя зона на територията на град Плевен. Тя обхващаше 20 участъка с общо 700 паркоместа. 70 от тях са закрити заради изграждането на велоалеята, още 22 трябваше да бъдат премахнати заради преместването на Улицата на цветята на паркинга на ул. „Заменхоф”. В състава на тази комисия влизат общинските съветници Красимир Владов, Бойко Тодоров, Христомир Христов, д-р Йордан Георгиев и Дарин Ангелов, представители на местната администрация ще са главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов и отново Иваница Бояджиева. В срок до 30 март Комисията трябваше да разработи и внесе предложението си в Общински съвет – Плевен, за разглеждане.

През март т. г. стана ясно, че схемите за „синя зона” на ул. „Димитър Константинов” в Плевен, които са предложени от общинско предприятие „Център за градска мобилност“, не са съгласувани от експертния съвет. На редовна седмична оперативка в общината на 6 март 2017 г. кметът Георг Спартански обяви, че от следващата седмица паркирането по тази централна улица на Плевен ще бъде забранено и паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани, а указателните табели за „синя зона“ на ул. „Димитър Константинов“ ще бъдат свалени. Поне засега това не е направено, ние не знаем защо.

Oчакваме да видим какво ще се случи в близките дни, тъй като въпросите около поставянето тихомълком на знаци за платено паркиране в Синя зона, започването веднага със санкциониране и поставяне на скоби, какво ще правят живущите в районите с автомобилите си; по каква схема и как (без решение на Общинския съвет) по принцип се увеличава и намалява Синята зона в Плевен, как ще се реши въпросът с велоалеите, особено (но не само) в централната градска част, проблемът с паркираните на всевъзможни места автомобили (публикували сме снимки многократно) остават и висят с пълна сила в началото на лятото, на фона на статистиките за замърсен въздух и т. н.

На снимките – ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ вчера, 21 май 2017 г.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация