Седем бързи производства за различни нарушения на пътя в Плевенско

На 19 май 2017 година в РУ – Червен бряг е започнато бързо производство срещу 57-годишен от село Габаре. На същата дата около 13:40 часа в село Горник при извършена проверка е установено, че е управлявал лек автомобил „Форд Сиера“, без регистрационни табели, като автомобилът не е регистриран по надлежния ред. За престъпление по чл. 345, ал. 2, от НК е уведомен прокурор от РП – Червен бряг. Продължава работа разследващ полицай.

На 19 май 2017 година около 15:10 часа на второкласен път град Искър – град Долни Дъбник в местността „Корея“, служителите при РУ – Долни Дъбник спират лек автомобил „Пежо“, управляван от 44-годишен от град Варна. При проверка водачът не е предоставил СУМПС и се установило, че управлява автомобила в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление, връчено на 24 ноември 2016 година и влязло в сила на 2 декември 2016 година. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК, работа по което продължава разследващ полицай.

На 19 май 2017 година около 00:37 часа в село Брест полицейски служители спират за проверка лек автомобил „Мерцедес 200д“, управляван от 27-годишен местен жител, и установяват с техническо средство, че шофира с 1.53 промила алкохолна концентрация. Уведомен е прокурор. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 19 май 2017 година в РУ – Червен бряг е започнато бързо производство срещу 35-годишен от село Сухаче. На същата дата около 17:40 часа в село Сухаче е управлявал „Рено Канго“, без регистрационни табели като е реализирал ПТП без пострадали с материални щети – блъснал се е в керпичен дувар. От извършената проверка е установено, че водачът не притежава СУМПС и шофира с 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване и е  взета е кръвна проба. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Уведомен е прокурор от РП – Ч. бряг. За престъпление по чл.345, ал.2, от НК продължава работа разследващ полицай.

На 20 май 2017 година в РУ – Пордим е започнато бързо производство срещу 62-годишен от село Каменец. На същата дата в село Каменец е управлявал мотопед „Garelli“, който не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 21 май 2017 година във Второ РУ- Плевен е започнато бързо производство срещу 27-годишен от село Горни Дъбник. На 19 май в Плевен на улица „Бяло море“ е управлявал лек автомобил „Мерцедес е270“ с временни немски регистрационни табели с изтекъл срок на валидност. При извършената проверка от екип на сектор „Пътна полиция“ ОДМВР –  е установил, че МПС-то не е регистрирано по надлежния ред и табелите са с изтекъл срок на валидност. За престъпление по чл.345, ал.2, във връзка  с ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 21 май 2017 година във Второ РУ – гр. Плевен е образувано бързо производство срещу 34-годишен от Плевен, че това, че 21 май 2017 година е отнел чужда движима вещ – акумулаторна батерия от лек автомобил „Фолксваген Пасат“, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да я присвои. За престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК е уведомен прокурор. Акумулаторната батерия е намерена и се намира на съхранение в полицията. Извършителят е задържан за 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.

 

 

%d bloggers like this: