film izle

Тържествено честваха 24 май в Белене

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Община Белене организира на площад „България” от 10.00 часа тържествено честване. Ученици и учители от училищата и детските градини в града, заместник-кметът Малина Ешекова, председателят на Общински съвет – Белене д-р Бистра Павловска, граждани и гости на града заедно почетоха кирилицата и светите братя Кирил и Методий. Празничната програма включваше стихове, песни и танци, поднесени от децата на Белене, както и изпълнения на Духовия оркестър към Военно формирование 28880 – Белене. Приветствие към всички отправи заместник-кметът на общината Малина Ешекова.

За постигнати високи резултати и съществен принос в развитието на образованието и културата Община Белене награди: Елка Арнаудова и Стефка Джантова от ДГ „Знаме на мира”; Елисавета Георгиева и Павлина Михайлова от ДГ „Мечта”; Руска Квецинска и Стефка Георгиева от ДГ „Бодра смяна”; Елза Гюзелева и Елка Данева от ОУ „Васил Левски”; Магдалена Вълкова, Събка Иванова-Линова, Стефка Борисова и Теменужка Добранова от СУ „Димчо Дебелянов”; Борислав Борисов и Николай Лоринков от ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”; Веселин Добрев от НЧ „Христо Ботев-1892”.

Награди имаше и за отличили се ученици през годината: Алек Неделчев (VІІІ клас от ОУ „Васил Левски”), Мартин Красимиров (ІХ клас от СОУ „Димчо Дебелянов”) и Милен Торториков (ІХ клас от ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”).

Ралица Господинова

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация