film izle

Уникална система за директно лазерно гравиране, финансирана с евросредства, работи в Плевен

Експерти от Областния информационен център в Плевен посетиха новосъздаден стопански обект в града в рамките на информационния ден по проект „Подобряване на производствения капацитет на Булгед ООД“, който се изпълнява с финансова подкрепа от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Екипът на проекта представи въведената от средата на май в експлоатация специализирана система за директно лазерно гравиране, с помощта на която се произвеждат клишета за печат на опаковки. Инвестицията възлиза на 1 658 393.24 лв, като 995 035.94 лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Останалите 663 357.30 лв. са собствено финансиране на фирмата.

Ръководителят на проекта Галина Цонева подчерта, че благодарение на европейското финансиране разнообразяват продуктовия си асортимент с ръкавни клишета от гума и така отговарят на високите изисквания за непрекъснат печат. Открито е едно работно място за специалист, който да обслужва тритонната машина, монтирана в новия обект в източната индустриална зона на гр. Плевен. Седмица преди приключване на проекта експертите от ОИЦ – Плевен, имаха възможност да разгледат на място закупеното оборудване. От особено значение е и минимизирането на екологичния отпечатък от дейността, като полученият отпадък може да бъде оползотворен. В Германия например се използва в пътното строителство.

Изпълнението на дейностите по проекта приключи на 20 юни 2017 г. Вложените европейски средства следва да подпомогнат повишаването на производствения капацитет, повишаването на ефективността и на експортния потенциал на предприятието.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация