Езиковата гимназия участва във „Франкофоли“ в Благоевград

Езиковата гимназия участва в FRANCOFOLIES – национален младежки форум, организиран в рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика от 16 до 18 юни 2017 г. – Благоевград

Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика „Франкофоли“ – Благоевград е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция Франсоа Оланд. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Най-добрите ученици от френските паралелки на нашата гимназия работиха по отбори с други от цялата страна. Формулираха общи аргументи и защитиха отделните тези на тема: Moi, le monde, les autres /Аз, светът, другите/.
Те участваха в отворена дискусия и коментираха аргументите по изложените тези: Да бъдеш човек означава да бъдеш отговорен /Антоан дьо Сент-Екзюпери/; Светът ще бъде спасен от малцинството /Андре Жид/; Истинският рай е изгубеният рай /Марсел Пруст/.
Форумът завърши със свободен разговор и обмен на идеи в обобщение на пресечните точки по темата на платформата.
Общуването на езика, който изучават накара нашите ученици да се гордеят с постигнатите резултати и да продължат напред.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: