Полезни съвети за хора с лоша кредитна история

Нека разгледаме шансовете на хора с лоша кредитна история да получат кредит.

Първо ще започнем с това, че те имат възможност за получаване на парични средства, но не и от банка. Всъщност някоя банка може и да одобри потребител с лоша история, но със сигурност пътят няма да е лек – купища документация, висок лихвен процент, поръчители, доказване на доходи, кратък срок на погасяване. И след тези условия може би кредитоискателят ще се откаже от искания заем. Не бива да се предава лесно, защото небанковите финансови институции ще му помогнат.

Естествено фирмите за бързи кредити ще направят своето проучване в централния кредитен регистър. Те обаче са готови да одобрят почти всеки клиент, подал документи за бърз кредит. Така че дори и да сте си спечелили лоша история с неплащане на вноски навреме по предишен заем, изберете си фирми като Вивус, Кредисимо, Фератум, Минизаем и др, които ще ви дадат зелена светлина. Процедурата е лесна и не отнема повече от 20 минути. Ако искате, може да си наемете консултант, който да ви помогне със съвети при кредитирането, но трябва да знаете, че той взима комисионна.

Неплащането на вноските по заем в срок, създаването на проблеми за финансовите институции и просрочване на кредита ще ви развали добрата кредитна история, а това означава че процесът е почти необратим и тя ще бъде такава дългосрочно. Въпреки това на всеки се случва да кандидатства за спешен заем, но при лоша кредитна история банковият заем е почти немислим. Затова старайте се да си плащате вноските навреме и имайте доверие на фирмите за бързи кредити – те винаги са готови да ви помогнат в спешни ситуации.

Източник: Всичко за парите – parite.bg