film izle

Идеи за баня във винтидж стил

Може би всички ние у дома имаме някакви стари шкафове или мебели, с които не искаме да се разделим. Чудите се какво да правите с тях? Ние ще се опитаме да ви дадем някои насоки къде да ги преместите. Какво ще кажете за банята? Както и да ви звучи, това е част от стила винтидж, при който можете да използвате всякакви стари мебели за баня, навсякъде, дори в банята. Нека хвърлим малко повече светлина върху нещата.

Винтидж в буквален превод значи отлежало вино. В наши дни модните дизайнери успяват да го извисят на едно друго ниво. Нали знаете, че виното става по-хубаво, когато остарее. Точно това се случва и с някои мебели и вещи в дома ни. Този стил ни напомня за миналото и наистина се отличава с изисканост, когато е приложен в банята. Има приложение дори върху пода й. Става въпрос за под от дърво в банята, както и да ви звучи тази идея.

Друг вариант – плочки от керамика с щамповани дървени шарки върху тях, например. Продължете със старинното излъчване на банята си като внесете старата закачалка от коридора, на която закачате дрехите си. Тук важи правилото, че по-старото е по-добро. Стари и непотребни шкафчета също се вписват в стила винтидж. Ако имате стандартна вана, то спокойно можете да я замените за вана с крачета. Огледалата също няма нужда да са луксозни и модерни. Просто сложете едно правоъгълно огледало и пребоядисайте рамката му в кафяво например. Ако под мивката нямате долен шкаф, то можете да съберете някой от старите скринове или шкафове, които имате. Ако няма място – сложете ги до нея. За да засилите старинното впечатление на банята, сложете снимка от миналото в рамка на стената. Или пък някоя стара картина. Нямате нужда от ЛЕД осветление, поставете някакви лампи в старинен вид.

Малки масички и столове могат да бъдат друга част от стила винтидж за вашата баня. Насочете се към цветове с тъмни тонове като кафяво, синьо, зелено. Всичко дървено можете да лакирате с лак за дърво. Надяваме се, след всичко казано дотук, че няма просто да изхвърлите старите вещи от дома. Просто ги освежете и им дайте нов живот.

Източник: http://bania24.com/

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация