film izle

Над 1 500 деца събра за първия звънец най-голямото плевенско училище (галерия)

140 първолаци, разпределени в 6 паралелки прекрачиха прага днес на най-голямото в Плевенска област средно училище „Иван Вазов”. Още 22-ма малчугани ще се обучават в подготвителната паралелка на училището, информира неговия директор Димитър Митев. Той уточни, че  от години това е максимумът, който учебното заведение може да приеме и не е необходимо базата да се претоварва.

„Не се оплакваме от липса на ученици, не работим за брой ученици, работим за това все по-качествени деца да излизат и с по-голямо желание за учене. Това е нашето удовлетворение.

Имаме нови профилирани паралелки с влизането в сила на новите учебни програми в 8 клас. Те са 5 паралелки в целия спектър на учебните предмети, като почнем от хуманитарни науки, обществени науки. И петте са с интензивно изучаване на английски език. От там нататък – природни науки, така наречените, биология и химия – биологична паралелка. Софтуерни и хардуерни, програмиране и информационни технологии и математическа. Това е целия спектър, който можем да обхванем, не се оплакваме от липса на интерес.

Всяка година се гордеем с нашите ученици. Имам самочувствието, че и ние като екип учители сме вложили в тях за да бъдат такива – успяващи и това е нашето удовлетворение.

1500 е общия брой на нашите ученици и училището продължава да е най-голямото в областта. Не го казвам за гордост, свикнали сме, екипът ни е много добър и нямаме проблеми с реда и дисциплината. От тази година имаме нови пропускателни устройства, влиза се с чипове. Това е за безопасност на децата и за спокойствието на техните родители.”

За презентацията е нужен JavaScript.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация