film izle
18 септември 2017, 13:33 няма коментари

Мъж, ограбил възрастна жена, е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен мъж извършил грабеж на възрастна жена.

Обвинението срещу Милен К. е за това, че на 10.06.2017 г. към 11.00 ч. в гр. Плевен, в ж.к. „Сторгозия”, отнел чужди движими вещи от владението на жена от същия град: дамско портмоне,  секретни ключове и 20 лева  или вещи на обща стойност 28 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, изразена в дърпане и разкъсване на чанта носена от жената. Престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата и място, при условието на продължавано престъпление, през непродължителен период от време, на два пъти от терминално устройство, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, извършвайки справка баланс и изтегляйки сумата от 80 лв. Престъпление по чл. 249, ал.1,  вр. чл. 26 НК.

Пострадалата 82-годишна жена, преди обяд решила да пазарува в близък супермаркет. На касата установила, че е забравила парите в къщи и тръгнала обратно за да ги вземе. В района на бл.61 била срещната от обвиняемият, който и поискал 20 стотинки, но жената му казала, че няма пари. Пострадалата се  върнала в дома си, взела 20 лева, поставила я в портмонето, където имало дебитна карта, лична карта, два секретни ключа и го пуснала в прозрачна торбичка, която носела в ръка. Тръгнала обратно по същия път и  отново била пресрещната от обвиняемия, който питайки я дали вече си е взела пари, се пресегнал към торбичката, разкъсал я, извадил портмонето и побягнал. След като огледал съдържанието на портмонето взел 20 лева и дебитната карта и от първия  банкомат използвал картата, като изтеглил 80 лв.

По искане на прокуратурата Милен К. е с взета мярка „ задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация