film izle

Творци се обединяват в благотворителна кауза за болна от рак плевенчанка

46-годишната Искра Николова се нуждае от средства за лекуване в чужбина

Близо 30 автори от Плевен и страната са се обединили в благотворителна кауза – да помогнат на онкологично болна жена. Броят им, както и тези на творбите, които даряват за каузата, расте всеки ден.

Живеем във време, в което болестите са „част“ от нас… Време, в което, ако не си помагаме взаимно не оцеляваме.
Хора сме. Със сърца и душа. Всеки ден някой помага на някого. ДНЕС Искра Николова от Плевен е една от тези, на които се налага да помогнем.
Тя е на 46 години и вече 6 години се бори с онкологично заболяване на панкреаса, заради което й се налага да пътува за лечение в клиника по ендокринна онкология в Упсала, Швеция.
Самата терапия се поема като разходи от НЗОК, но тези за транспорт и престой се налага да поема сама, а възможностите й са вече изчерпани. А средствата не са малко. Заради тях терапията й може да се окаже невъзможна.
За предстоящите й пътувания преди края тази година са необходими над 8000 лева.
Сума огромна и непосилна за нея, но малка и възможна, ако се обединим и помогнем!
Поставено е началото на нещо голямо и благородно, с което се надяваме и всъщност сме сигурни, че ще държим усмивката на Искра там, където е мястото й – при децата й, при семейството и приятелите й.

Творци от Плевен и не само, отварят сърцата си и даряват свои творби за благотворителната кауза. Те ще бъдат подредени в зала в Регионалния исторически музей на 16 октомври в 18 часа. Всеки може да дойде, да види, да сподели с приятели, да дари. А един ден ДОБРИНАТА Ви ще се върне и към Вас!

Освен в залата, всички творби могат да се видят във виртуална галерия във фейсбук ТУК, откъдето също могат да бъдат закупени.
Достатъчно ще бъде да впишете под съответната снимка, че желаете творбата.

Харесайте творби, купете ги и добавете в дома си ДОБРИНА – от онези, които ще ви напомнят за един спасен човешки живот всеки ден.
Всеки може да плати или помогне и чрез ДАРИТЕЛСКАТА й сметка –

IBAN: IBAN: BG30STSA93000024756569, BIC:STSABGSF

Титуляр – Искра Николова

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация