39-годишен рецидивист застава пред съда за измами с гориво

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен рецидивист, измамил двама с обещание за закупуване на евтино гориво.
Обвинението срещу Пламен Л. е за това, че през периода 13.11.2016 г. – 20.02.2017 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у различни лица, като в единия случай се представил за длъжностно лице и с това им причинил имотна вреда на обща стойност 410 лв., като:

На 13.11.2016 г. в гр. Плевен, представяйки се за длъжностно лице – управител на бензиностанция, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у Д. Н., че в това си качество имал право на отстъпка, поради което ще му предостави за закупуване дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 110 лв.;

На 20.02.2017 г. в гр. Плевен с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у С. И., че ще му предостави за закупуване 200 литра дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 300 лв. Престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, вр. чл. 209, вр. чл. 29, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият многократно е осъждан за престъпления против собствеността – измама. През ноември 2016 г. решил да си набави парични средства чрез измама, като въведе различни лица в заблуждение, че може да достави гориво на по-ниски цени от пазарните. След като се уговаряли, пострадалият давал предварително парите, но така и не получавал горивото.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

%d bloggers like this: