Кметът Спартански отново се включи в гражданска инициатива

Кметът на Община Плевен Георг Спартански се включи в проведената в петък от живеещи в блоковете „Бреза” и „Юпитер” плевенчани акция по облагородяване и озеленяване на пространството между сградите. Средствата за инициативата са от дарители, а засадените сукулентни растения, теменужки и туи са произведени от „Паркстрой” ЕООД. Началото на акцията, в която участват хора от всички поколения, беше поставено миналата година. Живеещите в района полагат грижи за пространството през всички сезони, а растенията се увеличават и разнообразяват с нови видове непрекъснато. Кметът Спартански показа за пореден път теоретични познания и практични умения относно процеса по засаждане, най-малък от помощниците беше четиригодишният Божидар. Децата му благодариха за това, че е откликнал на поканата им да се включи, споделяйки радостта си от новите придобивки след ремонта в Градската градина. Най-много им е харесала скейт рампата, бяха единодушни дори младите дами. Искаме да е красиво около нас, искаме да е зелено и за тези, които ще играят тук, след като ние пораснем, обясниха децата. Г-н Спартански ги поздрави за това им мнение и подчерта, че нашият общ дом е Плевен и за него трябва всеки да полага грижи ежедневно. Кампании по почистване и озеленяване за по един ден в годината нямат смисъл. Така, както чистите и подреждате детската си стая всеки ден, трябва да се случва и в Плевен. Тогава ще е приветлив и чист, каза г-н Спартански. Той получи и специален подарък в знак на благодарност за съдействието му в акцията, както и обещание да бъде поканен и в следващи такива.

This slideshow requires JavaScript.

3 thoughts on “Кметът Спартански отново се включи в гражданска инициатива

 • 13 ноември, 2017 г. в 09:42
  Permalink

  Стига евтин ПР!!! Като не се прави нищо в града, трябва да ое радваме ,че кмета е огрял всичко!Браво Спартански, дерзай с лопатата!!

 • 13 ноември, 2017 г. в 09:10
  Permalink

  Евтин PR !Нищо повече! Смехурко! А за клакьорите му да не говорим: аутсайдери и неграмотници!

 • 13 ноември, 2017 г. в 08:46
  Permalink

  Тая новина в кавички е достойна за Чипровци или Борован. За седмия по големина град това не е новина, а …вие си решете точно какво. Не подценявяйте читателите си.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: