film izle

Нова инвестиция за десетки милиони ще прави в Плевен френската „Малтери Суфле“

Един от водещите световни производители на малц за пивоварната индустрия „Малтери Суфле България” ще обяви новите си инвестиционни намерения за милиони евро на пресконференция в сряда – 15 ноември, в Плевен. Очаква се на пресконференцията да присъства френският посланик у нас н. пр. Ерик Льобедел. Това заяви на редовния седмичен брифинг в общината кметът Георг Спартански. Той допълни, че преди пресконференцията ще участва в работна среща заедно с посланика в новата производствена база на фирмата. Очаква се на срещата да присъстват представители на няколко министерства, народни представители от Плевен и областният управител Мирослав Петров.
„За всеки град е важно, когато се прави разширение на производствена база, която увеличава няколко пъти капацитета в порядъка на десетки милиони евра, това е сериозна инвестиция”, коментира Спартански.
„Малтери Суфле” притежава 27 завода на три континента и е най-големият производител на малц в света. На българския пазар стъпва на 1 януари 2012 година, като освен в Плевен има предприятия в Хасково и Първомай.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация