film izle
14 ноември 2017, 16:50 няма коментари

Рекорден брой участници в лекоатлетическия турнир „Плевенска Панорама“

Стартът е на 18 ноември от 09:00 часа в закритата лекоатлетическа писта до стадион „Плевен“

Повече от 250 лекоатлети ще вземат участие във втория турнир по лека атлетика в зала – „Плевенска Панорама“. Инициатор и организатор е президентът и треньор на плевенския СКЛА „Феникс 2004“ Светослав Топузов, изградил във времето шампиони като Тереза Маринова, Ивайло Русинов, Васил Гергов, Андриана Бънова, Даринка Йотова, Тодор Шопов, Здравко Димитров и други.

В надпреварата ще участват момчета и момичета до 14 г. и до 16 г., юноши и девойки младша възраст. Стартът е на 18 ноември, събота, от 09:00 часа в закритата лекоатлетическа писта (до стадион „Плевен“). Официалното откриване е в 10:30 часа.

До преустановяването си това бе най-авторитетното състезание по лека атлетика, провеждано извън пределите на София. Традициите показват, че именно резултатите /последен шанс за покриване на нормативите/ в тази надпревара са определяли окончателните състави на България по лека атлетика за участие на балкански, европейски и световни първенства. Именно турнирът „Плевенска Панорама“ е начален тласък към световните върхове за шампиони като Тереза Маринова, Светлана Исаева, Георги Дъков, Валя Демирева и други именити не само плевенски лекоатлети.
До момента участие са потвърдили над 10 български клуба по лека атлетика. Ще има и международно участие – отбора на Цариброд/Димитровград от Сърбия. Домакините от СКЛА „Феникс 2004“ ще бъдат представени от 30 състезатели.

Участниците ще се състезават в 5 дисциплини – спринт 60 м, скок дължина, троен скок, скок височина и тласкане на гюле. Най-малките /родени 2007, 2008 и 2009 г./ ще се конкурират в бягане на 60 м и скок дължина от място. Сред участниците ще са най-добрите възпитаници на четирите плевенски клуба. В това състезание ще участват и децата от СКЛА Феникс 2004, които тренират по програмата „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Целта е да усетят атмосферата на официалното състезание. През лятото те вече дебютираха, при това успешно в държавно първенство до 16 г., където щафетата им се класира на 7 място от над 20 отбора.
Класиралите се на първите три места във всяка дисциплина от турнира „Плевенска Панорама“ ще бъдат наградени с медали и сувенир Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Завършилите до 6-о място ще получат грамоти.
Паралелно с чисто спортната проява, за гостите е организирано безплатно посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация